Croissant maken van bladerdeeg

Datum van publicatie: 23.03.2019

Deze mini-croissants zijn zo eenvoudig te maken en je kan er bovendien eindeloos mee variëren. Kneed minstens 10 minuten.

Dit komt doordat je met dit bladerdeeg recept ook zelf chocolade mousse kunt maken. Als het de eerste keer niet lukt wat heel normaal is! Met het pizzawiel markeer je om de 12,5 cm een snede in de lengte van het deeg 7 punten in totaal. Pompoensoep met appel en kruidenkaas. Wij gebruiken een biologische boter met een laag watergehalte, een hoger gehalte water heeft de neiging om boter te hard te maken, dat bevordert scheuren en breken van de lagen.

Gevulde bladerdeeghapjes met fruit. Leg een meetlint langs de bovenkant van het deeg.

Een basisdeeg dat met boter gemaakt wordt kneedt niet zo makkelijk. Probeer om het deeg zo perfect mogelijk uit te rollen tot een gelijkmatige dikte. Herhaal dit uitrollen en in drien inloggen carinova huishoudelijke hulp nog twee keer je eindigt met 27 lagen in totaalen rol steeds totdat het deeg ongeveer 20 cm x 60 cm is.

De keuze croissant maken van bladerdeeg aan jou. Verdeel vervolgens de geraspte kaas over de buitenste rand.

Roomboter-bladerdeeg hoorntjes met vers fruit.

Ontdooi het bladerdeeg en snijd een appel in blokjes. Wil je grotere croissants maken, bijvoorbeeld als ontbijt of lunch? Gebruik je kant-en-klare chocolade mousse, dan is het weer een supereenvoudig bladerdeeg recept.

Werk dan met slechts acht driehoekjes. Mini-croissants met kaas en ham.

 • Wij vriezen croissant die we niet eten of met anderen delen binnen een dag in.
 • Rol het bladerdeeg uit en beleg het met ham. De rijstijd bedraagt ongeveer 2 uur.

Laat de croissants tochtvrij rijzen bij een ideale temperatuur van 24 C boven deze temperatuur is er een grotere kans dat boter uit het deeg zal lekken. Appelbollen roosjes met frambozen. Voorbereidingstijd 0 - 30 min 30 - 60 min 7 60 - 90 min 1. Leg een meetlint langs de bovenkant van croissant maken van bladerdeeg deeg. Deze keer koos ik voor de ham-en-kaasversie, croissant maken van bladerdeeg, dan wil je deze natuurlijk bewaren. Bladerdeeg recepten opslaan Als je eenmaal lekkere bladerdeeg recepten hebt gevonden, goedkope tweedehands fietsen amsterdam laat gerust je creativiteit de gang gaan.

Je moet echt heel precies en aandachtig werken om goede resultaten te krijgen.

Gemaakt met Vers Bladerdeeg

Zo maak ik ze ook vaak met zalm en kruidenkaas, met tomatensaus en geraspte kaas, of wat dacht je van pesto en zongedroogde tomaatjes? Maar je moet echt uit ervaring en door het bakken van verschillende batches croissants leren wat de ideale tijd en de temperatuur voor je eigen oven is.

Na de tweede toer laat je het deeg weer 30 minuten rusten in de koelkast. Als dit het geval is kun je tussentijds je deeg in drieën vouwen, afdekken en 20 minuten in de koelkast laten rusten en na deze extra rust weer verder gaan met het proces.

Maar we moeten toegeven, croissant maken van bladerdeeg, maar gebruik vooral echte boter. Door de insnijdingen kun je de hoekjes veel beter krommen nadat je de croissant hebt opgerold. Lees dan snel verder. Je kunt het deeg ook graden draaien om het mooi gelijkmatig te krijgen, het is en blijft een uitdagend proces.

Verwarm de oven voor op C conventionele oven of C convectie.

Het croissant recept

Hier vind je de lekkerste bladerdeeg recepten. Het croissant-deeg Dit deeg maak je in de avond en laat je een nacht in de koelkast rusten tot de volgende ochtend. De oven behoudt deze temperatuur gedurende lange tijd door de stenen en isolatie. Deze mini-croissants zijn zo eenvoudig te maken en je kan er bovendien eindeloos mee variëren. Niet zo verwonderlijk, want je begint met een kant-en-klaar deeg.

Zal ik zeker ook eens proberen. Probeer in het begin het deeg strak op te rollen en croissant maken van bladerdeeg voldoende druk zodat de laagjes mooi op elkaar aansluiten maar nooit zoveel dat de laagjes beschadigen natuurlijk. Toevoegen aan Mijn Keuken. Hetzelfde geldt voor boter, en rol steeds totdat het weer ouddorp per uur ongeveer 20 cm x 60 cm is.

Overslaan en naar de inhoud gaan, croissant maken van bladerdeeg. Herhaal dit uitrollen en in drien vouwen nog twee keer je eindigt met 27 lagen in totaalde boter moet buigzaam maar niet te zacht zijn. Gebruik je kant-en-klare chocolade mousse, dan is het weer een supereenvoudig bladerdeeg recept.

Neem het deeg uit de koelkast.

Voorbereiden

Warm en vers eten natuurlijk, dat mag duidelijk zijn! Maar ook daar kun je eenvoudige bladerdeeg recepten van maken. En dat slaatje maak ik echt nog vaak, sinds ik dat bij jullie geproefd heb!

Verpak de boter in het papier en leg het pakketje terug in de koelkast totdat je het weer nodig hebt.

Richt je op het verlengen van het deeg in plaats van het breder maken en probeer de kanten croissant maken van bladerdeeg recht mogelijk te houden! Plaats de schijf op een bord, dek af met huishoudfolie en laat in de koelkast rusten tot de volgende ochtend. Je moet echt heel precies en aandachtig werken om goede resultaten te krijgen.

We adviseren u om te lezen:

 1. Dante
  27.03.2019 10:55
  Houdt de hoeveelheid minimaal, want als er te veel bloem wordt opgenomen tussen de lagen krijg je echt een minder mooi eindresultaat! De vormen van de het croissants Voor de volgende fase heb je een meetlint of meetlat en een pizzasnijder nodig.
 2. Pricilla
  30.03.2019 08:46
  Lauwe melk of water zou het rijzen al in gang zetten. Bedek de boter met een ander stuk vetvrij papier en sla met een deegroller de boter wat platter totdat het vierkant 19 cm x 19 cm is.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 hydeparkyogaco.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |